Weidevogels spotten in Overtoom

De KNNV organiseert samen met het IVN een excursie naar Overtoom-Middelveen bij Rijssen. Het gebied is de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. Weilanden maakten plaats voor nieuwe natuur en het gebied is nu een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld. Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem. Bloemen en planten die zeldzaam of helemaal nieuw zijn in dit deel van het land, ze groeien nu welig. Orchideeën, snavelzegge en klokjesgentiaan lokken veel insecten die op hun beurt weer vogels aantrekken. Het gebied is daardoor inmiddels een walhalla voor vogelspotters.

Het vochtige gebied is vanaf de (zand)wegen toegankelijk. We wandelen enkele uren door het gebied en staan op diverse plekken stil. Grote kans om de kievit en tureluur te spotten. Voor de weidevogels hoeven we niet vroeg op pad, bij mooi weer zie je ze de hele dag de territoria verdedigen.

Opgave is verplicht. Vertrek vanaf de parkeerplaats woonboulevard naast de Oriënt Express (voor de McDonalds rechtsaf). Zelf lunch en wat drinken meenemen. De excursie zelf is gratis. Vervoer heen en terug zo mogelijk gezamenlijk en daarvan de kosten delen.

Datum & tijd
za 21 mei 2022 van 10:00 tot 15:00
Vertrekplaats

parkeerplaats woonboulevard naast de Oriënt Express (voor de McDonalds rechtsaf).