Mossen leren herkennen

KNNV Twenthe geeft een mossencursus in 3 bijeenkomsten in het (straks splinternieuwe) paviljoen in het Doepark De Hagen

Mossen zijn kleine plantjes die niet bloeien. Mossen maken sporen die in kapsels zitten. Mossen staan op bomen, tussen de stoeptegels of zomaar in het plantsoen of op de hei. Ze kunnen veel prijsgeven over de luchtkwaliteit. In en rondom Almelo komen wel meer dan 100 verschillende mos soorten voor. Tijdens de cursus krijgen deelnemers, in twee avonden, een beeld van deze boeiende plantjes, en leren de cursisten er een aantal te herkennen ook met het gebruik van een loep. Loepen zijn beschikbaar en zo mogelijk maken we ook gebruik van een microscoop, dat is nog afhankelijk van een subsidie.
Tijdens een excursie op zaterdagochtend wordt het herkennen buiten geoefend.

De cursus wordt gegeven door een ervaren docent, Rudi Zielman, die landelijk veelvuldig over mossen spreekt.
Data:
woensdagavond 3 november 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 6 november 10.00 tot 12.00 uur
woensdagavond 17 november van 19.30 tot 21.30 uur: GEWIJZIGD: in overleg met cursisten wordt de 3e bijeenkomst een buitenactiviteit, zaterdag 27 november
Waar: paviljoen Doepark De Hagen en nader te benoemen plaats voor de buitenexcursie
Opgeven bij: windtalmelo@outlook.com
Minimaal aantal deelnemers 5; Maximaal aantal deelnemers 15.
Kosten: 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. U kunt overigens meteen lid worden voor € 25,-

De mossencursus is mogelijk gemaakt door een voucher van het Ger van Zanenfonds en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds
Datum & tijd
za 27 november 2021 van 10:00 tot 12:30